autor | správa | |
JiriF modelár ![]() Príspevkov: 184 Moje modely Poslať správu |
supiiik, motor 2 po dokonceni roll je na 100%, roll pid na -152% ako sa snazi brzdit co moze znamenat ze esc motora 2 nedostava signal alebo je vadne. BB pise ze mas dshot 300, preco nie 600 ? kondenzator na vstupe esc si odstranil ? EDIT: Tych problemov s motorom 2 je tam viac napr. v case 30:05.500 ![]() |
|
supiiik modelár ![]() Príspevkov: 33 Moje modely Poslať správu |
Robilo mi to aj pri BF 3.0.1, tam som mal oneshot125 a robi to iba sem tam, zatial som tam dal dshot300 a postupne skusam ostatne moznosti, mam tuto kopteru iba kratko. Vsetky spoje mam spajkovane. ESC mam racerstar RS30A Lites a v komentaroch na BG som cital, ze kondik tam nie je, tak som to ani neriesil a ani ho nehladal. Keby to bolo nim, tak by asi dshot nefungoval vobec, ci nie? Robi to naozaj len sporadicky a len pri rolloch, asi jedina moznost bude vymena ESCcka, alebo da sa nejak diagnostikovat takyto problem? Ma aj ESCcko nejaky blackbox? |
|
MishoIV modelár ![]() Príspevkov: 169 Moje modely Poslať správu |
ESC dostáva plný signál, to je jasné. To či na daný motor produkuje skutočne plné otáčky je otázka, v betaflight blackboxe to ale nenájdeš. |
|
Dzino modelár ![]() Príspevkov: 352 Moje modely Poslať správu |
Supiiik a nepocujes na zvuku motora nepravidelnosti? Problem moze byt aj s de-sync motorov. Flight controller sice posiela signal aby sa motor roztocil, ale kvoli de-syncu sa neroztoci dostatocne rychlo... Ja mam RaceStar 30A V2 (to su tie starsie) a nejako sa nemaju radi s novymi Emaxami 2205S 2300kV (zo starymi RS2205 to fungovalo bez problemov). Musel som experimentovat s timingom motorov. Zmenit z Medium na Medium High a prepnut z DSHOT na multishot. Tu je video z de-syncom motorov: https://drive.google.com/file/d/1e2EkG0-ZIvee-Wsk35LFmEmFDembUbuUVQ/view?usp=sharing Moje odporucania: - Dat poslednu verziu BLHeli do ESC - Pocuvat zvuk motorov a otestovat pri roznych nastaveniach Timingu - Ak nemas kondenzator na PDB, tak dat Low ESR 1000uF/25V na PDB aby sa zmensilo elektricke rusenie v elektrickom rozvode a vylucil ze ESC nefunguje lebo elektricke rusenie zahlti signal od Flight Controllera |
|
Motory idu uplne krasne, nepocut na nich nic, pocas tej otocky bola koptera dalej odo mna, takze som nic zvlastne nepocul. Ja tam mam racerstar aj ESCcka a aj motory, tak snad to maju odladene, aby to spolu slapalo. Ako sa nastavuje timing motorov a na co sluzi? Mam tam poslednu verziu BLHeli, to bolo prve, co som po kupe urobil, mam tam 16.6 Ten kondik 1mF priamo na vstup k baterke? Uz som si aj myslel, ze to moze byt vadne ESC na motore 2, ale pred chvilkou som bol lietat a koptera urobila nieco velmi zvlastne a neviem si vysvetlit preco. Urobil som pol obratku do pravej strany a nasledne som chcel dokoncit obrat do pravej strany ale koptera urobila taky cudny obrat do opacnej strany a v tomto pripade isiel na 100% motor 4. Je to zaznam 2/7 02:46.600. Mozno to suvisi s prvym problemom. Nemoze byt na vine nieco ine ako ESC? Lebo v tomto pripade koptera urobila nieco uplne ine, ako som od nej chcel, este sa mi to predtym nestalo. https://uloz.to/!tusdKa74taQq/blackbox-log-20170324-141542-bfl ![]() |
|
Honza modelár ![]() Príspevkov: 10 Moje modely Poslať správu |
Chtel bych se vam pochlubit prvni copterou, trvalo mi to dva vecery poskladat (je to trosku slozitejsi nez lego). nejvetsi opruz byl proriznout smrstovacku na ESC a spajet kontakty aby se mi motor otacel na druhou stranu (mel jsem udelat pred finalni instalaci, ted uz to vim ![]() Snazil jsem se to udelat co nejcistsi. Zatim cekam na kameru (je uz na poste), tak ani ten TBS Unify tam zatim neni nainstalovany. Konstruktivni kritika je vitana ![]() ![]() ![]() ![]() Lumenier QAV180 Lumenier 1806 3500KV KISS FC 1.1RC6 KISS 24A ESC TGY-IA6C DAL 4045 Bullnose Turnigy Evolution [url][/url] TBS Unify 5G8 (zatim neni na koptere) Foxeer 1200TVL Monster (na poste) Tak a ted se s tim naucit litat... H |
|
Thinky modelár ![]() Príspevkov: 1008 Moje modely Poslať správu |
Honzo preco prave foxeer 1200tvl? a preco ten strasny softmount na HDkameru? ![]() supiiik motor timing mas ako nastaveny? (v blheli konfiguratore sa to nastavuje..) vyskusaj od medium low potom medium a potom medium high.. mne je skor divne preco to Pcko je prerusovane.. preco prestane pid P aj pid I reagovat.. ja si mysim ze je skor vadna doska.. lebo v prvom logu jebalo motoru 2 a v druhom logu zas motoru 1.. uplne divne reaguju tie motory.. ja by som asi skusil vymenit FC.. tomu bude jebat |
|
Motor timing mam na na medium. S nastaveniami v BLHeli som nic nerobil, iba flashol 16.6 FW a nastavil smer otacania. To Pcko je asi preto prerusovane, lebo ho FC hnal nad 100%, co je tiez dost cudne. Mohlo by to byt aj chybou FC, ale rad by som najskor vyskusal SW moznosti, kym zacnem postupne menit ESCcka, motory, FC,... Predsalen je to lacnejsia varianta a ak ta zlyha, tak potom zacnem objednavat ![]() |
|
Thinky modelár ![]() Príspevkov: 1008 Moje modely Poslať správu |
tak si pozicaj od niekoho nazu alebo spracing alebo hocico a skus to tak ![]() a skus dat este ten timing na medium high alebo high |
|
Skusal som zdvihnut Idle throttle z 4,5% na 7%, ale to nepomohlo. Potom som dal timing na medium high a sa mi zda, ze uz je to lelpsie. Skusim polietat zopar bateriek a uvidim, mozno ten FC nakoniec predsalen vymenim. Vdaka za rady. |
|
Racerstar motorom lepsie sedi medium high timing, postni screenshot z blheli ako mas nastaveny zvysok. |
|
|
|
Vzdy by som skusal menit len jeden parameter cize startup power s5 na 0.5 a to aj preto ze je odporucane pri vyssom timingu ho skor znizit ako zvysit, potom pozerat blackbox logy kedze ten problem tam bol viditelny aj ked vizualne koptera dokoncila roll bez problemu. |
|
kstano83 modelár ![]() Príspevkov: 64 Moje modely Poslať správu |
Mam tomu rozumiet tak, ze diversity prijimac je zbytocnost? Ocakavam od toho kvalitnejsi obraz. |
|
Honza modelár ![]() Príspevkov: 10 Moje modely Poslať správu |
Ahoj, no muzu sundat ( a asi bych teda i mel ![]() |