kamos poskladal novu masinu a ani za toho pana boha nevieme prist na to preco mi to pri vzlietani dostane do neskutocnych oscilacii az pada k zemi, prida plyn na 25% a hned to leti neovladatelne prudko hore.
co sme zatial skusali:
skalibrovali sme ESC, motory, nastavili min a max hodnoty
flahsli dosku a nechali defaultne pidy
skontrolovali hardware - vsetko spravne zapojene, vrtule spravne nasadene, motory sa tocia spravne
v betaflighte ziadne problemy sme nenasli, vsetko funguje ako ma.
Skus nahrat betaflight 3.1.7 mas tam 3.1.0 (# Betaflight / OMNIBUSF4 3.1.0 Jan 25 2017 / 09:45:27 (88693ca)). Dalej skontroluj ci je doska spravne otocena (animacia naklonov v BF konfiguratore musi korespondovat z otacanim v ruke). Potom vrtule dole a vyskusat motory ci spravne reaguju na motor test (nie vsak plny plyn lebo sa znicia).Ked to stale nepojde nahraj sem diff (nie dump, diff je len to co mas zmenene) a log z blackboxu (nie obrazok ale cely log).
A skusali ste nasucho ci je input z vysielaca spravne interpretovany flight controllerom?
skusali.. kanaly su namapovane presne tak ako maju byt, toto mi skor pride na problem z FC, doska dostava spravne pokyny,
JiriF:
Skus nahrat betaflight 3.1.7 mas tam 3.1.0 (# Betaflight / OMNIBUSF4 3.1.0 Jan 25 2017 / 09:45:27 (88693ca)). - skusim aj ked si nemyslim ze to ma na to vplyv, kazda verzia musi lietat
Dalej skontroluj ci je doska spravne otocena (animacia naklonov v BF konfiguratore musi korespondovat z otacanim v ruke). - ano je, presne sa naklana ako ma
Potom vrtule dole a vyskusat motory ci spravne reaguju na motor test (nie vsak plny plyn lebo sa znicia). - vyskusane, "nasucho sa tocia spravne
Ked to stale nepojde nahraj sem diff (nie dump, diff je len to co mas zmenene) a log z blackboxu (nie obrazok ale cely log). - cely log ma 10Mega, posledne 2 logy su tie o ktorych je rec. nech sa paci: https://ulozto.cz/!ZzxDzPQCmecy/blackbox1-bfl
kamos poskladal novu masinu a ani za toho pana boha nevieme prist na to preco mi to pri vzlietani dostane do neskutocnych oscilacii az pada k zemi, prida plyn na 25% a hned to leti neovladatelne prudko hore.
co sme zatial skusali:
skalibrovali sme ESC, motory, nastavili min a max hodnoty
flahsli dosku a nechali defaultne pidy
skontrolovali hardware - vsetko spravne zapojene, vrtule spravne nasadene, motory sa tocia spravne
v betaflighte ziadne problemy sme nenasli, vsetko funguje ako ma.
marwi na 100% mas spravne otocenu dosku? predok zadok? pripadne na 100% mas zapojene motory podla poradia? nemas ich prehodene? robi to aj v rezime acro?
Skus nahrat betaflight 3.1.7 mas tam 3.1.0 (# Betaflight / OMNIBUSF4 3.1.0 Jan 25 2017 / 09:45:27 (88693ca)). - skusim aj ked si nemyslim ze to ma na to vplyv, kazda verzia musi lietat
Dalej skontroluj ci je doska spravne otocena (animacia naklonov v BF konfiguratore musi korespondovat z otacanim v ruke). - ano je, presne sa naklana ako ma
Potom vrtule dole a vyskusat motory ci spravne reaguju na motor test (nie vsak plny plyn lebo sa znicia). - vyskusane, "nasucho sa tocia spravne
Ked to stale nepojde nahraj sem diff (nie dump, diff je len to co mas zmenene) a log z blackboxu (nie obrazok ale cely log). - cely log ma 10Mega, posledne 2 logy su tie o ktorych je rec. nech sa paci: https://ulozto.cz/!ZzxDzPQCmecy/blackbox1-bfl
Ked nechces poradit tak sa nepytaj ten log je stale z 3.1.0, to ani pozerat nebudem kedze f4 je v poslednych verziach BF platana ako na beziacom pase nehovoriac o tom ze omnibus f4 je podivny produkt ktory uz sam ma niekolko HW revizi.
Ked nechces poradit tak sa nepytaj ten log je stale z 3.1.0, to ani pozerat nebudem kedze f4 je v poslednych verziach BF platana ako na beziacom pase nehovoriac o tom ze omnibus f4 je podivny produkt ktory uz sam ma niekolko HW revizi.
jasne ze chcem poradit ale co to sme uz poskusali a uz neviem co ine vyskusat/nastavit. Flashli sme dosku na 3.1.7 v tejto verzii uz nejde tak prudko hore ale kmitanie zostalo...