autor | správa | ||
milos.b modelár Príspevkov: 1209 Moje modely Poslať správu |
Pokiaľ si prečítaš toto vlákno o BETE, tak Ti návod netreba alebo tu máš jeden výborný odkaz o Bete: http://www.rcnoviny.cz/2011/03/build-log-beta-1400/ . Ale pokiaľ trváš na návode, tak na nete nájdeš návod "cobydub". P.S. Ťažisko je podľa návodu 62-68mm od nábežnej hrany krídla. |
||
Lubos_Ba modelár Príspevkov: 125 Moje modely Poslať správu |
super, milos.b dík za ten odkaz... |
||
radondca modelár Príspevkov: 269 Moje modely Poslať správu |
No snad som to uz vsetko aspon ako tak doladil a uz len skusit zalietat. Nahodou nenajde sa tu niekto z Novej Dubnice, alebo Dubnice, kto je skuseny a pomohol by my to zalietat a pomohol mi pri prvych letoch? Mam Betu a k tomu Spektrum DX5e, tu visielacku pisem kvoli Ucitel-ziak, ak by to bolo treba. dik |
||
bezo modelár Príspevkov: 637 Moje modely Poslať správu |
za Deltou pri Prilese smer Kolacin ma klubove letisko RMK Dubnica , zober ero a chod za nimi a porpos niekoho , kto ta do toho zasvati . urcite sa tam niekto najde |
||
walkera modelár Príspevkov: 1138 Moje modely Poslať správu |
Nevie niekto že či bude beta fungovať aj s li-pol 7,4V? |
||
Záleží od viacerých skutočností (letová hmotnosť, aký motor, aká vrtuľa, aký regulátor .....atď) - fungovať by mala, len neviem či bude aj lietať ( vlastne viem, lietať pravdepodobne nebude alebo bude, ale veľmi slabo - pokiaľ sa to dá nazvať lietaním). Chlape - naštuduj si niečo o dimenzácií elektropohonu v rc modeloch, lebo takto vždy len "strieľaš od boku"( a nie si sám) a dávaš tu zbytočne "nezmyselné otázky". |
||
walkera modelár Príspevkov: 1138 Moje modely Poslať správu |
Dobre. A inak ďakujem ale mám to ťažšie lebo nikto z rodiny nieje modelár. |
||
Michal-LC modelár Príspevkov: 322 Moje modely Poslať správu |
Dobre by bolo,keby si si najskor zohnal simulator,naozaj to nieje blbost a velmi to v zaciatkoch pomaha.Inak s Betkou sa naucit naozaj nieje problem lietat.Este pred par mesiacmi som to ani ja nevedel,par hodin simulator,vela studovat rady od skusenejsich a nemal by si mat problem.Tiez som to vsetko zmakol svojpomocne.Dokonca aj elektronicke veci,motor,regulator,prijmac,vysielacku to len pre pripad ze nikoho na zaucenie nezozenies..ide to aj touto cestou a betka zije v dobrej kondicke a uziva si to..aj lietanie vo vetre,este pred casom hroza v ociach,dnes pohodicka drzim palce.. |
||
celadnik modelár Príspevkov: 1166 Moje modely Poslať správu |
viete mi niekto poradiť, na aký kit by sa dal použiť beťácky setový motor? Mám tento motor navyše, aj reguler aj servá. Zaujímalo by ma hlavne či by bol použiteľný k nejakému akrobatovi. Díkes za rady |
||
Do akrobata asi ťažko - má vysoké kV, možno tak do nejakej depronovej stíhačky ( SU, MIG) na tlačný pohon (mám plán pokiaľ by si chcel a lieta to výborne). O použiteľnosti tohto motoru je tu už aj niekde písané - "prelistuj" tému a niečo sa dočítaš. Pokiaľ sa chceš tomuto koníčku venovať v budúcnosti seriózne, tak (už sa opakujem - môj príspevok vyššie) nebolo by od veci si aj niečo ohľadom návrhov osadenia elektropohonov v modeloch niečo bližšie naštudovať - dosť to pomôže. Nie je to nič zložitého, trochu základných vedomostí (učivo strednej školy) z "elektriky", trochu z "fyziky", trocha logického uvažovania, ešte pár drobností "A JE TO". |
||
radondca modelár Príspevkov: 269 Moje modely Poslať správu |
dakujem za pozitivne odporucania a snad to pojed aj mne, simulator trenujem, model som uz tiez poprazeral a vsetko som si vo vmnutry poukladal, ako sa mi to zda, len to uz dostat do vzduchu a hlavne potom an zem. |
||
kiwikatv modelár Príspevkov: 32 Moje modely Poslať správu |
chlapy mam otazku prilepeni som to posral a nabeznu hranu vyskovky som zlepil o 2 mm vysie,,bude to robit problemi? |
||
Redlline modelár Príspevkov: 348 Moje modely Poslať správu |
o4.o5.2o13 S radostou oznamujem, ze znovu budem jednym z mnohych vlastnikov ,, Beta 14oo ,, 1o.o5.13 bude snad uz doma. Hned sa do nej pustim a upravim ju nech to lieta o 1o6 Vsetko potrebne na jej prerabku mam doma okrem baterky. Mal som tam 21oo mAh a teraz tam pojde 22oo mAh. Vaha a rozmer baterie je rovnaka ako pred tym ale ma o 1oo mAh vacsiu kapacitu. RedlLine
Stava sa aj horsie... bude ti tlacit chvost hore.... dotrimujes .. ale ak sa da tak to skus odlepit a osadit dobre... RedlLine |
||
kiwikatv modelár Príspevkov: 32 Moje modely Poslať správu |
no kusocek som dotrimoval a ide poho..ako sa to da odlepit keby nahodou nekedy potrebujem neaky figel je na to?? |
||
Flyyer modelár Príspevkov: 100 Moje modely Poslať správu |
seruste, idem vytiahnuť betu no ešte na jeseň som mal problém s kontaktami lebo konektor z bateriek je jst-eh no na mojom balancnom adaptéry bol port jst-xh A ten kontakt na balancéry sa trochu nalomil a často písalo že nie je zapojený servisný konektor. Preto chcem vedieť či tento balancér http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewitem.asp?idproduct=21933&aff=828855 bude sedieť do tejto nabíjačky http://www.rcguru.sk/images/produkty/2rca0028-equilibrium-mini-v2-12-220v-7938.jpg a bude do neho sedieť servisný konektor z tejto baterky http://www.rcguru.sk/images/produkty/3eb5118-g3-ray-li-pol-1600mah-11-1-26-50c-air-pack-9123.jpg. A budu k tomu balanceru aj droty? Lebo na obrázku je len balančná doska. Ak náhodou viete o inom balancéri do ktorého možem zapojiť jst-eh a bude sediet do equilibrium mini v2 a je zo slovenska tak tiež super. Alebo len náhradný a ja si už popájkujem konektor z eh na xh. Dík |