Výrobca: | Hobbyking | Rozpätie: | 0 mm | Hmotnosť: | 0 g |
Kategória: | Lietadla - turbíny, EDF | Dĺžka: | 0 mm | Materiál: | EPO |
Motor: | 50mm EDF |
ID Modelu: AM3635 | Zobrazenia: 9634 | Pridané: 23. 11. 2013 o 18:50 | Autor: walkera
Autor | Správa |
MarkAurel modelár Príspevkov: 418 Moje modely Poslať správu |
bezne 3clanky LiPol, nabijaj 0,8A cize 1C, tie 2,5mm konektory sa pouzivaju v modeloch kde je nedostatok miesta pre napriklad XT60 konektory |
walkera modelár Príspevkov: 1140 Moje modely Poslať správu |
Asi to ale preletujem na T-dean konektory ale veľmi sa mi do toho zatiaľ nechce :/. |
matus141 modelár Príspevkov: 372 Moje modely Poslať správu |
nikomu sa nechce letovat, cim skor to spravis tzm lepsie pre teba |
pf1960 modelár Príspevkov: 739 Moje modely Poslať správu |
sa z tych Deanov scvoknes ... ani ich tam netreba ... ja pouzivam klasicke ovalne konektory a letujem ich tak, ze v kliestach nahrejem konektor nad sporakom, ked uz je nazhaveny tak dieru zalejem cinom, potom nahrejem aj kabel a supnem to do seba ... 100% uspesnost |
peteer modelár Príspevkov: 480 Moje modely Poslať správu |
2mm konektory sa ti nelubia? Používajú ich ou nas aj na 6 články (ale to uz 4mm) alebo 3-4clanky a tam 3,5mm Podľa mna je to dobre riešenie |
Tak to tak teda asi nechám ale potrebujem zohnať redukciu (tieto konektory na konektor T-dean al. bec) aby som mal ako nabíjať ale asi to spravím tak že počas nabíjania s izolačkou provizorne prilepím kábliky ku konektorom a budem nabíjať (samozrejme to poistím proti skratu) |
peteer modelár Príspevkov: 480 Moje modely Poslať správu |
Sak máš dobru nabijacku, kúp iba kábel (príp. Popajkuj) nabijaci. na jednej strane 4mm samec +samec a na druhej strane 2mm samica+samec |
Veď tak som to aj myslel ale zajtra by som to chcel skúsiť s nabitým aku a zajtra by som to spravil tak ako som písal vyššie S pozdravom Marek. |
No tak ja som dal nabíjať obi-dve batérie.....prvá v pohode.....a druhá....? Dal som nabíjať (aj s balancérom samozrejme) a čo som nevidel.....pozrel som sa na články a tie boli v takomto poradí, že: 1. 3,50V 2. 3,64V 3. 3,85V . A prikladám foto toho skriveného čumáčika čo som sa naň pýtal v tejto téme: https://www.rcportal.sk/ouprava-epo-edf-jet-experiment-c186-1#post156790 . PS: Dnes okolo 15:00 by som chcel skúsiť nové rádio ( Futaba T8FG Super) práve s týmto lietadlom.....potom napíšem prvé dojmy . S pozdravom Marek. EDIT:No bol som lietať....a ako to dopadlo? Môj pomocník lietadlo vyhodil a následne išlo k zemi. Ako sme to tak chvíľku skúšali tak to bolo stále rovnaké a ku koncu sa mi už nedarilo udržať ani udržať krídla v rovine. Neviete čím to mohlo byť? Najprv som si myslel že slabým vyhodením ale lietadlo bolo vyhadzované svižne takže to asi vylučujem a teda zostáva len motor a batéria......Skúsim dobyť batérie a skúsim to znova . S pozdravom Marek. |
Keďže ho mám tiež iba si potvrdil, čo sa stávalo aj mne. Ono sa nedá dobre hodiť lebo ho poriadne nechytíš a výkon EDF nie je dostatočný. Jedine som bol úspešný na svahu, kde ale po štarte poriadne sklesal, na rovinke bez šance. Tak som mu hodil na spodok háčik a štartuje gumou - dám plný, iba ho pustím z ruky a keď sa vycvakne, tak už má poriadnu rýchlosť. Doporučujem. |
Myslel som si...chcel by som sa ale spýtať jednu vec: Mám doma 4m modelárskej gumy 2x2mm pôvodne som ju kúpil na krídlo lietadla QB-20 ale tam mi budú musieť 2m stačiť. Chcel by som sa spýtať že či by stačilo keby som tú gumu spravil len z 2m? |
jetylo modelár Príspevkov: 1069 Moje modely Poslať správu |
Hmm, tento model som videl lietat a majitel si ho hadzal sam a na rovine...chyba bude niekde inde... |
Guma 2x2 a dva metre je máličko. Ja mám 10m - 8mm takého pleteného lana z Baumaxu (niečo ako sa používa na napináky v aute). Ono - aj mne sa to párkrát podarilo, ale vždy to bolo na hrane, záleží aj v jakom stave je EDF - resp. či nepoužíval 4S LiPoly ( ja som chodil na 3S). |
http://www.peckamodel.sk/produkt/modelarska-guma/42023234-guma-4x4mm-seda 10m tohoto by stačilo? |
No 4x4 bude na hrane, 10m samozrejme stačí. Rdašej by som ale šiel cestou opletaných lán (gúm) - ono sa ti to nestratí a potom ho môžeš použiť aj na väčší vetroň |